
شغل برنامه نویسی چیست؟ (راهنمای جامع)
دورههای در تخفیف
در این مقاله نسبتاً طولانی از مجله آموزشی فندک میخواهیم یک راهنمای جامع و کامل در خصوص انتخاب شغل برنامهنویسی به عنوان گرایش و تخصص اصلی برای شما عزیزان شرح دهیم.
تعریف جایگاه شغل برنامهنویسی و الزاماتی که گرفتن این موقعیت شغلی دارد چیست؟ امروزه اکثر سازمانها به دنبال برنامهنویسانی با حداقل مدرک لیسانس و دانش چندین زبان برنامهنویسی هستند. در پاراگرافهای بعدی برخی از مهمترین الزامات برنامهنویسی را بررسی خواهیم کرد.
برای کسب شغل برنامهنویسی مناسب معمولاً حداقل به مدرک لیسانس نیاز دارید. اکثر آنها علوم کامپیوتر را به عنوان رشته اصلی انتخاب کردند زیرا به آنها اجازه میدهد ریاضیات پیچیده، آمار، روشهای برنامهنویسی و زبانهای کامپیوتر را درک کنند. پایگاههای داده، داده کاوی، یادگیری دستگاه و سیستم عامل موضوعات رایجی هستند که در کلاسها پوشش داده میشوند.
مدرک لیسانس برای کسانی که شغل برنامهنویسی دارند در یک رشته مرتبط میتواند به برنامهنویسان کمک کند تا در موضوعاتی مانند تجزیه و تحلیل دادهها، امنیت اطلاعات و مدیریت پروژه تسلط پیدا کنند، که میتواند به آنها کمک کند تا برای فرصتهای شغلی بهتر رقابت کنند.
برنامهنویسان اغلب در کلاسهای اضافی شرکت میکنند تا مهارتهای خود را گسترش دهند و زبانهای جدید یاد بگیرند تا بتوانند در شغل برنامهنویسی با درآمدهای بالاتری در آینده استخدام شوند.
بوت کمپها برنامههای فشردهای هستند که به دانشآموزان طیف وسیعی از زبانهای برنامهنویسی و همچنین نحوه انجام تست تضمین کیفیت، شبکهسازی و امنیت رایانه را آموزش میدهند. مدت زمان بوت کمپ ممکن است از شش هفته تا شش ماه متغیر باشد. پس از تکمیل یک برنامه آموزشی، یک نامزد معمولاً میتواند برای موقعیتهای سطح ابتدایی واجد شرایط باشد.
بسیاری از شرکتها به برنامه نویسانی که تازه استخدام شدهاند نیاز دارند تا آموزشهای حین کار خود را به پایان برسانند. این برنامهها اغلب به کارمندان جدید در یادگیری اصول اولیه، فناوری و رویههای کاری شرکت کمک میکنند. این برنامههای آموزشی اغلب به صورت آنلاین در دسترس هستند زیرا بسیاری از برنامه نویسان از راه دور کار میکنند.
به چه تواناییهای برای موفق شدن در شغل برنامه نویسی نیاز دارید:
تفکر تحلیلی برای رمزگشایی دستورالعملهای پیچیده توسعه دهندگان و مهندسان، برنامه نویسان کامپیوتر به مهارتهای تحلیلی قوی نیاز دارند. آنها باید قادر به خواندن و تبدیل طرحهای برنامه به کدهای قابل خواندن توسط کامپیوتر باشند.
توجه به جزئیات از آنجا که حتی یک خطای جزئی ممکن است برنامهای با هزاران خط کد را به خطر بیندازد، برنامه نویسان باید به تمام جنبههای کار خود توجه دقیق داشته باشند.
زبانهای کامپیوتری شامل زبانهایی که برنامه نویسان کامپیوتر در مشاغل خود به آنها نیاز دارند، بر اساس ترجیحات کارفرما و زمینههای تخصصی آنها تعیین میشود. برنامه نویسان باید در یک یا چند زبان برنامهنویسی مهارت داشته باشند. در طول جلسات مختلف کلاس، توسعه دهندگان میتوانند زبانهای برنامهنویسی مانند C++، JavaScript، Python، Ruby، Swift و غیره را بیاموزند.
تمرکز: نوشتن کد مستلزم سطح بالایی از تمرکز است، به خصوص زمانی که مهلت تحویل مشخص شده باشد. برای به حداقل رساندن حواس پرتی، خطاها و ریسک پروژه، توسعه دهندگان باید تسلط زیادی بر ظرفیت تمرکز داشته باشند.
هنگام نوشتن کد یا انجام کارهای عیب یابی، برنامه نویسان به تواناییهای حل مسئله پیشرفته نیاز دارند. برنامه نویسان باید هنگام شناسایی بهترین روش برای تفسیر طرحهای توسعه دهنده و رفع خطاهای کدنویسی، مشکلات را تشخیص دهند، راه حلهای قابل قبول ایجاد کنند و مشکلات را حذف کنند.
محیط کاری یک برنامهنویس (مقدمهای بر شغل برنامه نویسی)
با وجود این واقعیت که بسیاری از برنامه نویسان به صورت تیمی با توسعه دهندگان و سایر برنامه نویسان کار میکنند، اغلب به تنهایی کار میکنند. برخی از برنامه نویسان در یک دفتر با کامپیوتر کار میکنند، اما اکثریت این کار را از خانه انجام میدهند. برنامه نویسان معمولاً از خانه یا در دفتر کار میکنند و از طریق سیستمهای پیامرسانی و گردش کار با همکاران خود ارتباط برقرار میکنند.
از آنجایی که برنامه نویسان خوداشتغال هستند، ممکن است ساعتهای طولانی کار کنند. برخی از آنها حتی در طول تعطیلات کار میکنند. نحوه تبدیل شدن به یک برنامهنویس مقدمهای بر شغل برنامهنویسی است.
برای تبدیل شدن به یک برنامهنویس ماهر مراحل زیر را در نظر بگیرید:
مدرک لیسانس: مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر برای ایجاد یک پایه خوب در پیشرفت، برنامهنویسی و تست لازم است. همچنین میتوانید در کلاسهای اضافی شرکت کنید تا در زمینههای خاص مورد علاقه، مانند امور مالی یا مراقبتهای بهداشتی، تخصص پیدا کنید.
تسلط به زبانهای حیاتی: زبانهای کامپیوتری از ضروریات این موقعیت میباشد. بسیاری از سازمانها به دنبال برنامه نویسانی هستند که در زبانهای برنامهنویسی از جمله C++، JavaScript، Python، Ruby، Swift و سایر زبانهای تخصصی مهارت داشته باشند.
تعداد افرادی که در شغل برنامهنویسی حضور دارند و فعالیت آنها در بازار در سالهای اخیر افزایش یافته است و اکنون شاهد ظهور و سقوط زبانها و ابزارهای برنامهنویسی مختلف هستیم که توسط برنامه نویسان آزمایش و استفاده شده است. کار در توسعه نرمافزار یک شغل پویا با نیازهای شغلی همیشه در حال تغییر است. در نتیجه، به عنوان یک برنامهنویس یا توسعه دهنده، بسیار مهم است که به روندها و فناوریهای آینده توجه داشته باشید تا به بهبود کار و پیشرفت کار خود کمک کنید. آینده شغلی برنامهنویسی کاملاً به این عناصر وابسته است و پیشبینیهایی برای آن انجام شده است.
نحوه حرفهای شدن در برنامه نویسی
میتوان متوجه شد که تعداد افرادی که در ایران به برنامهنویسی و حرفهها علاقهمند هستند روز به روز در حال افزایش است. آنها میخواهند پول زیادی به دست بیاورند در حالی که همچنان با تکنولوژی به روز هستند. برخی از مسئولیتهای اصلی که برنامه نویسان ماهر به آن میپردازند و از آن کسب درآمد میکنند، ایجاد اپلیکیشن موبایل و طراحی وب سایت است. حرفه آینده برنامهنویسی به طور جدایی ناپذیری با فناوری و فناوری مرتبط است و این حرفه با هر علم و فناوری جدید تکامل مییابد.
در آینده شاهد این امر خواهیم بود که از برنامهنویسی انتزاعی و مختصرتر استفاده خواهد شد.
بسیاری از برنامه نویسان ممکن است به لطف گرایشهایی مانند فناوریهای بدون سرور، پلتفرمها و سیستم عاملهای کمتر برنامهریزی شده، در آینده بتوانند به صورت انتزاعی و مختصر کار کنند. همچنین این امکان وجود دارد که زبانهای برنامهنویسی قدیمی در آینده منسوخ شوند و زبانهای جدید جایگزین شوند.
گره خوردن هوش مصنوعی و برنامه نویسی
کارشناسان که شغل برنامهنویسی دارند معتقدند که فناوریهای نظری مانند واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) در آینده بیشتر مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این بدان معناست که برنامه نویسان باید به سرعت یاد بگیرند که چگونه از این فناوریها برای طراحی برنامهها استفاده کنند. کار با این فناوریها برنامهنویسی را بهطور قابلتوجهی آسانتر میکند و یادگیری و بهروز ماندن با این فناوریها برای آینده شغلی برنامهنویسی ضروری است.
خیلی زود در جایگاه شغل برنامهنویسی هوش مصنوعی به ابزاری مفید برای برنامه نویسان تبدیل میشود، اما جایگاه سایر ابزارهای ضروری را نمیگیرد.
هوش مصنوعی به طور فزایندهای به بخشی از ابزارهای برنامهنویسی تبدیل میشود. به عنوان مثال، مایکروسافت یک پلتفرم هوش مصنوعی را در به روزرسانی ویندوز ۱۰ خود گنجانده است که به هر برنامهنویسی که بر روی سیستم عامل کار میکند این امکان را میدهد تا با استفاده از مدلهای یادگیری ماشینی آماده، برنامههایی بسازد.
محققان دانشگاه رایس BAYOU را ایجاد کردند، برنامهای که از یادگیری عمیق برای عملکرد به عنوان یک موتور جستجوی برنامهریزی شده استفاده میکند و به برنامهنویسان اجازه میدهد چندین کلمه کلیدی را وارد کرده و کد جاوا را نمایش دهند. که به آنها در انجام مسئولیتهای خود کمک میکند.
نمونههای بیشتری از این گونه ابزارهای برنامهنویسی که اهداف برنامه نویسان را بسیار سریعتر و بهتر پیشبینی میکنند و آنها را مجبور میکنند از این ابزارها برای انتقال سریعتر اهداف خود استفاده کنند، در آینده مشاهده خواهند شد. در نهایت، این ابزارها یک نمای کلی از روند برنامهنویسی ارائه میدهند. این ابزارها مانند هوش مصنوعی به روند برنامهنویسی سرعت میبخشد و برنامه نویسان در آینده قادر خواهند بود اپلیکیشنها را با سرعت بسیار بیشتری تولید کنند.
با وجود تمام خوبیها و مزایای این ابزار و هوش مصنوعی، بعید است که برنامه نویسان جایگزین شوند و از حوزه برنامهنویسی بیرون رانده شوند. همه این ابزارها برای کمک به برنامه نویسان طراحی شدهاند و جایگزین آنها در دنیای فناوری نمیشوند. وظایف برنامهنویسی سطح بالا به طور مداوم نیاز به فناوریهای جدید دارد و هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری آینده ممکن است بهترین کمک برای برنامه نویسان آینده در تولید کار با کیفیت بالا باشد.
یادگیری و استفاده از برنامهنویسی برای تازه کارها برای استفاده از فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی باید ساده باشد.
یکی از زبانهای برنامهنویسی آینده، پایتون، ممکن است بیشترین و اساسیترین نقش را در میان سایر زبانهای برنامهنویسی ایفا کند که ممکن است ساختاری قابل مقایسه با زبان انگلیسی داشته باشند اما از نحو متفاوتی استفاده کنند. خیلی راحتتر از آن چیزی است که فکر میکنند.
برنامهها از بلوکهایی از کد برنامهنویسی تشکیل شدهاند، شبیه آجرهای الفبای چوبی که در کودکی برای ساختن کلمات در کنار هم قرار میدادیم. توسعهدهندگان میتوانند بلوکهای کد را به یکدیگر پیوند دهند تا هر عملکردی را که نیاز دارند اجرا کنند، و حتی ممکن است نیازی نباشد که بلوکها در متن نوشته شوند.
در شغل برنامهنویسی زبانهای برنامهسازی کامپیوتر در آینده ممکن است نمایشهای بصری تبدیل دادهها را داشته باشند. برای مثال، یک برنامهنویس ممکن است یک گرافیک تقویم را در یک برنامه کاربردی قرار دهد تا کاربر بتواند تاریخ را انتخاب و تعیین کند. حتی برنامه نویسان میتوانند از برنامهنویسی و بلوکهای کد برای ایجاد حالت لمسی در یک برنامه استفاده کنند که به افراد نابینا اجازه میدهد بدون نیاز به نگاه کردن به برنامهها با آنها تعامل داشته باشند.
زبانهای برنامهنویسی مهم در آینده جهانی خواهند شد. در نتیجه، همه برنامه نویسان، صرف نظر از زبان مادری خود، قادر خواهند بود از این زبانها استفاده کنند و وظایف خود را به راحتی انجام دهند.
در آینده شغل برنامهنویسی کار با داده برای همه برنامه نویسان الزامی است به نحوی که توسعه دهندگان ملزم به یادگیری تواناییهای جدید، به ویژه در تجزیه و تحلیل دادهها خواهند بود. برای موفقیت، یک برنامهنویس باید همه چیز را از تجزیه و تحلیل دادههای آماری گرفته تا تجزیه و تحلیل دادههای غیرخطی، یادگیری ماشین و هوش مصنوعی مطالعه کند. این آموزش شامل بیشتر از کدگذاری داده است. برنامهنویس همچنین باید قادر به ارزیابی دادهها و بازاریابی چندین مدل باشد.
در سیستم آموزشی، برنامه نویسان یک جزء حیاتی خواهند بود.
برنامهنویسی به عنوان شغل به یک اصل اساسی آموزش برای بچهها در خواندن، نوشتن و ریاضی تبدیل خواهد شد. هر موقعیت حرفهای آینده مستلزم دانش تجزیه و تحلیل دادهها برای مجموعه دادههای عظیم، یادگیری ماشینی و استفاده از شبیه سازیها برای کاهش هزینههای آزمایش و تولید است.
بزرگان و متخصصان شغل برنامهنویسی به علاقه مندان دنیای کدنویسی و برنامهنویسی توصیه میکنند که با زبان برنامهنویسی شی گرا مانند پایتون شروع کنند و با این زبانها کار کنند تا پایه و اساس خود را در این حرفه و اصول برنامهنویسی بنا کنند. از ابتدا، شما قادر خواهید بود هر آنچه را که باید بدانید، یاد بگیرید.
توصیه کارشناسان به برنامه نویسان، چه در حال حاضر شاغل باشند و چه نباشند، این است که معماری و ساختار ابزارها و فریمورکهای مورد استفاده خود را مطالعه کنند تا بتوانند با سهولت بیشتری با این زبانها کار کنند و پیشرفت کنند.
زبانهای برنامهنویسی، چارچوبها و فروشندگان همیشه تغییر میکنند، با این حال این الگوها توسط بزرگسالان همیشه استفاده میشوند و آنها با تغییرات همگام هستند. اگر این را درک کنید، میتوانید تفاوتهایی را که در نتیجه معرفی فناوریهای جدید به وجود آمده است، تشخیص دهید و میتوانید کارهایی را که قبلا انجام میدادید بهروزرسانی و بهینه کنید.
کد برنامه نرمافزار توسط یک برنامهنویس کامپیوتر نوشته میشود. همه چیزهایی که از طریق رایانه قابل مشاهده هستند، از بازیهای رایانهای گرفته تا سیستم عاملهایی مانند ویندوز و برنامههایی مانند آفیس، از جمله کالاهای نرم افزاری که اکثر آنها توسط برنامه نویسان رایانه ایجاد شدهاند.
به گفته ویکی پدیا، شغل برنامه نویسی، که اغلب در زبان انگلیسی به عنوان برنامهنویس یا کدنویس شناخته میشود، کسی است که مینویسد، اشکالزدایی میکند (برنامههای کامپیوتری را آزمایش میکند تا مطمئن شود نتایج دلخواه را تولید میکنند)، و کد منبع را حفظ میکند. برنامه کامپیوتری با استفاده از (کد منبع) اجرا میشود. این کد منبع به یک زبان برنامهنویسی نوشته شده است و میتواند به طور کامل از ابتدا به روز یا ایجاد شود. هدف از برنامهنویسی ساختن برنامهای است که وظیفه خاصی را انجام دهد.
برنامهنویس طرحهای برنامه مهندس نرمافزار و تحلیلگر را به دستورالعملهای کامپیوتری تبدیل میکند، سپس برنامهها و کدهای به دست آمده را برای دستیابی به نتایج مورد نیاز اشکالزدایی و برنامهریزی میکند. برنامهنویس و طراح نرمافزار در برخی زمینهها رابطه کاری نزدیکی دارند. در نتیجه برنامهنویس میتواند وظایف یک طراح مانند طراحی برنامهها را انجام دهد. این امر مستلزم طراحی نرمافزار، مدلسازی و فلوچارتهایی است که نحوه نوشتن کد و ایجاد یک رابط سیستم را نشان میدهد.
برای مثال، برنامههای موبایلی نسبتاً ساده هستند و برای نوشتن آنها کمترین تلاش را میطلبند. پروژههای دیگر، مانند سیستم عاملهای کامپیوتر، پیچیدهتر هستند و یک سال یا بیشتر طول میکشد تا به پایان برسد.
نرمافزار به عنوان یک سرویس (SaaS) یک مفهوم جدید و به سرعت در حال افزایش است که برنامههای کاربردی مبتنی بر اینترنت را در بر میگیرد. اگرچه برنامه نویسان معمولاً باید برنامههای خود را بازنویسی کنند تا در محیطهای مختلف اجرا شوند، برنامههای SaaS در همه محیطها (پلتفرم ها) کار میکنند و نیازی به تغییر یا به روزرسانی ندارند. برنامه نویسان فرصت بیشتری برای ایجاد نرمافزار جدید در این بخش دارند.
در پروژههای بزرگ، برنامهنویس معمولاً به تنهایی کار میکند، اما در پروژههای کوچکتر، ممکن است با سایر متخصصان کامپیوتر همکاری کند. بسیاری از برنامه نویسان از راه دور کار میکنند و به یک معنا فریلنسر هستند زیرا برنامهنویسی ممکن است در هر جایی انجام شود.
همانطور که تجارت کامپیوتر و فناوری اطلاعات در سراسر جهان رشد میکند، تقاضا برای اشکال جدید نرمافزار کامپیوتری در بسیاری از صنایع نیز افزایش مییابد. علاوه بر این، در نتیجه رشد رایانهها و نفوذ آنها در عملاً در تمام خانوارها، مشاغل و صنایع و همچنین اتکای روزافزون جوامع به این دستاورد باشکوه انسانی، زمینه برنامهنویسی رایانه با حوزههای کاری بسیاری در حال گسترش است.
میتوان از آن به روشهای مختلفی استفاده کرد. از کار در بخشهای فناوری اطلاعات سازمانهای دولتی گرفته تا کار برای یک استارتآپ نرمافزار یا بهعنوان مدیر پروژه و شخص (فریلنسر).
3 نکته در شخصیتشناسی شغلی برای برنامه نویسان
داشتن تجربه، مهارت و تسلط بر تکنولوژی و زبانهای برنامهنویسی مدرن یکی از جنبههای کلیدی در یافتن شغل مناسب در این صنعت است. در سالهای اخیر، اشتغال برنامهنویسان رایانه در ایران بهویژه در میان افرادی که به زبانهای برنامهنویسی وب تسلط بیشتری دارند، با نرخ مناسبی افزایش یافته است و انتظار میرود این روند با توسعه صنعت نرمافزار کشور ادامه یابد. اجازه دهید روند ادامه یابد. البته مسئولان مربوطه آمار و اطلاعات دقیقی در این زمینه منتشر نکردهاند.
افراد با چه کاراکترهایی که برای شغل برنامه نویسی مناسب هستند
در انتخاب شغل برنامهنویسی برای هر فرد باید جنبههای مختلفی مانند ویژگیهای شخصیتی، ارزشها، علایق، تواناییها، موقعیتهای خانوادگی، شرایط جامعه و… در نظر گرفته شود. ویژگیهای شخصیتی یکی از ضروریترین متغیرها هستند. شناخت شخصیت هر فرد فرآیندی زمان بر و دشوار است که دانش و تلاش زیادی را میطلبد. از همه، هر فردی ویژگیهای متمایز خود را دارد، و حتی افراد با تیپهای شخصیتی یکسان ممکن است به طرق خاصی متفاوت باشند.
به طور کلی، افراد موفق با تیپهای شخصیتی مختلف در همه مشاغل وجود دارند و نمیتوان گفت که فقط تیپهای شخصیتی خاص در یک شغل موفق هستند. اما در طول تحقیق تیپهای شخصیتی ارائه شده برای این حرفه عموماً آن را بیشتر دوست داشتند و از آن رضایت بیشتری داشتند.
بازار کار شغل برنامهنویسی همیشه در حال تغییر است. زیرا در آیندهای نه چندان دور اکثر شرکتها دیجیتال و آنلاین خواهند بود. دهه انقلاب هوش مصنوعی مطمئناً دهه ۲۰۳۰ خواهد بود. بر اساس گزارش موسسه جهانی مک کینزی، دیجیتالی شدن سازمانها منجر به از دست دادن نزدیک به ۸۰۰ میلیون شغل در سراسر جهان تا سال ۲۰۳۰ خواهد شد.
اگر شما دارای شغل برنامهنویسی هستید، انقلاب هوش مصنوعی نه تنها گزینههای کاری شما را حذف میکند، بلکه افزایش میدهد. تعداد شرکتهای مبتنی بر برنامهنویسی به استثنای سازمانهای فناوری روز به روز در حال افزایش است. به جرات میتوان گفت که بازار برنامهنویسی حداقل تا چند دهه آینده بسیار داغ خواهد بود. یک مهندس نرمافزار میتواند برای یک شرکت فناوری، یک بیمارستان، یک نمایندگی خودرو یا حتی یک خرده فروش اینترنتی کار کند.
یکی از بهترین چیزها در مورد شغل برنامهنویسی این است که میتوان آن را در خانه یا حتی به عنوان یک فریلنسر انجام داد. در نتیجه بسیاری از برنامه نویسان نیازی به تنظیم برنامه خود با زمان کارفرما ندارند و در این زمینه انعطاف زیادی دارند. دورکاری همچنین نیاز به چندین بازدید زمانبر، پر زحمت، پرهزینه و پرخطر را کاهش میدهد.
مهارتهای برنامهنویسی به راحتی قابل حمل هستند و اگر زبانهای برنامهنویسی بومی مانند C را یاد بگیرید، میتوانید زبانهای پیچیدهتری مانند پایتون را به راحتی یاد بگیرید. یکی از جذابترین جنبههای برنامهنویسی این است که هیچ مرزی ندارد. هرچه بیشتر کار کنید، پیشرفت بیشتری به دست میآورید و تلاشهای شما هرگز به هدر نمیرود.
از سوی دیگر، بسیاری از افرادی که شغل برنامهنویسی را انتخاب میکنند ممکن است انگیزههای مالی بسیار بیشتری برای ورود به حوزه برنامهنویسی داشته باشند. با این حال، وقتی نوبت به انتخاب شغل میرسد، یکی از مهمترین عواملی که باید در نظر گرفته شود، حقوق است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درآمد برنامهنویسی در ایران و سراسر جهان، اینجا را کلیک کنید. در بخش بعدی این پست، به شما نشان خواهیم داد که چگونه هشت شغل برنامهنویسی پرسود را پیدا کنید.
توسعه اپلیکیشن موبایل یکی از مشاغل پرطرفدار در زمینه برنامهنویسی است. توسعه دهندگان برنامه برای اندروید و iOS در حال کدنویسی، آزمایش، اشکالزدایی و به روزرسانی برنامهها برای این سیستم عاملهای تلفن همراه هستند.
در ابتداییترین شکل آن، یک توسعهدهنده اپلیکیشن موبایل میتواند اپلیکیشنی را که میسازد در فروشگاههای اپلیکیشن بفروشد، یک اپلیکیشن برای شروع یک کسبوکار بسازد، یا به عنوان توسعهدهنده اپلیکیشن برای یک شرکت کار کند.
شخصی که اجرای فنی یک پروژه نرم افزاری را برنامهریزی میکند به عنوان معمار برنامه شناخته میشود. با افزایش نیاز به اپلیکیشنهای پیچیدهتر در میان کارآفرینان، بازار کار برای شغل برنامهنویسی و دستمزد برنامهنویسانی که میتوانند برنامههای کاربردی طراحی کنند، افزایش مییابد.
معماری برنامه نیاز به درک کامل تئوری برنامهنویسی و همچنین تخصص عملی گسترده دارد. علاوه بر این، معماران برنامه باید مهارتهای برنامهنویسی قابل توجهی مانند کار با پایگاههای داده داشته باشند. در یک شرکت، یک معمار اپلیکیشن ممکن است مجبور باشد با افرادی که برنامهنویس نیستند، مانند تحلیلگران بازار، همکاری کند. یک معمار برنامه و یک توسعه دهنده ارشد برنامه ممکن است در برخی از مشاغل کوچک به یک فرد اختصاص داده شود.
مدیر فنی و مشاور تیم توسعه اپلیکیشن، توسعهدهنده اصلی اپلیکیشن است. مسئولیتهای این موقعیت شامل کمک به استخدام برنامه نویسان دیگر و سازماندهی تحویل محصول است. در برخی از تیمها، توسعه دهنده ارشد نیز به عنوان معمار برنامه عمل میکند.
تواناییهای ارتباطی و رهبری تیم از مهمترین مهارتهای نرم لازم برای این حرفه در شغل برنامهنویسی است. هر چه یک توسعهدهنده ارشد برنامهنویسی استعداد بیشتری داشته باشد، مشابه مشاغل دیگر در بازار کار برنامهنویسی که قبلاً در مورد آنها صحبت کردیم، پاداش او بیشتر خواهد بود.
تحلیلگر برنامهنویس، که الزامات برنامه تجاری را برای حوزههای عملکردی متعدد یک شرکت، مانند امور مالی، تولید، بازاریابی و منابع انسانی شناسایی میکند، یکی از مهمترین مشاغل در هر شرکتی است. این تحلیلگر برنامههای سازمانی را کد، آزمایش و وصله میکند، همچنین بهروزرسانیها و پیشرفتهای سیستم را شناسایی میکند، مقالات مرتبط با ویژگیهای برنامه را ایجاد میکند و کاربران جدید سیستم را آموزش میدهد.
درشغل برنامهنویسی یک برنامهنویس و تحلیلگر خوب برنامهها را هم از منظر فنی و هم از منظر کاربر درک میکند و اطمینان حاصل میکند که سیستم با انتظارات هر دو گروه مطابقت دارد.
با رشد آنلاین و دیجیتالی شدن مشاغل، مهارتهای برنامهنویسی فرصتهای شغلی زیادی را برای شما به ارمغان میآورد. با افزایش نیاز به برنامه نویسان، دستمزد آنها نیز افزایش مییابد و صنعت برنامهنویسی را رقابتیتر میکند.
افزایش تعداد آگهیهای شغلی برای برنامه نویسان نشان میدهد که برنامهنویسی آینده روشنی دارد، به ویژه برای شرکتها و سازمانهای بزرگ. هر برنامهنویسی با ارتقای تواناییها و تخصص خود میتواند وارد یکی از سودآورترین مشاغل در زمینه برنامهنویسی شود.
در پایان امیدوارم از این مقاله که در مورد شغل برنامهنویسی بود نهایت لذت را برده باشد و در پناه خالق مهربان شاد و سربلند باشید.