معرفی شغل برنامه نویسی
کسب و کار

همه چیز در مورد شغل برنامه نویسی

امروزه یکی از مشاغلی که بسیار پرطرفدار و محبوب شده است و افراد بسیار زیادی را به سمت خود کشیده شغل برنامه‌نویسی است. این امر در گذشته شاید عجیب به نظر می‌رسید که شخصی مثلاً کنار ساحل بنشیند و تنها با داشتن یک لپ تاپ بتواند کسب و کار دلخواه…

امروزه یکی از مشاغلی که بسیار پرطرفدار و محبوب شده است و افراد بسیار زیادی را به سمت خود کشیده شغل برنامه‌نویسی است. این امر در گذشته شاید عجیب به نظر می‌رسید که شخصی مثلاً کنار ساحل بنشیند و تنها با داشتن یک لپ تاپ بتواند کسب و کار دلخواه خود را از ایده تا پیاده‌سازی آن را مدیریت کند.

برای اینکه شما یک برنامه‌نویس کامپیوتر شوید باید مسیری را طی کنید که متفاوت از هر شغل دیگری است و همین مورد باعث جذابیت آن می‌شود. به نظر من برنامه‌نویس واقعی شخصی هست که برای حل مسأله آمده است و چنان ذهن خلاقی دارد که در حل امور خیلی به او کمک خواهد کرد.

چالش‌های شغل برنامه نویسی

شاید پیش خیلی از افراد تا اسم چالش و مسأله میاد سریعاً به فکر یه دردسر خاصی می‌افتد که تا آن را حل نکنند موفق نخواهند شد. به نظرم این دیدگاه درست نیست و کسانی که برنامه‌نویسی را به عنوان شغل انتخاب می‌کنند باید چالش را به عنوان قفلی در نظر بگیرند که با باز کردن آن به کلی فرصت‌های جدید دست پیدا خواهند کرد.

مثلاً یکی از مواردی را که افراد درجایگاه شغل برنامه‌نویسی به عنوان چالش در نظر می‌گیرند توانایی بروز بودن و یادگیری مداوم هست که شاید این امر برای عده‌ای سخت و دشوار باشد. برای همین هست که می‌گوییم مسیر برنامه‌نویس شدن متفاوت‌تر از هر شغل دیگری هست.

معرفی شغل برنامه نویسی

میزان درآمد شخص برنامه نویس

دوستان باید توجه کنند که درآمد هیچ شخصی را کسی نمی‌تواند تعیین کند و همه چی به شما و توانایی خودتان بستگی دارد. بنده به شخصه افرادی را می‌شناسم که بدون داشتن تحصیلات آکادمی و با یک شغل ساده درآمدی چندین برابر از یکسری از دکتر و مهندس‌ها دارند.

تأثیر برنامه‌نویسی در زندگی شخصی

شاید خیلی جاها دیده باشید و یا شنیده باشید که برای تقویت هوش و ذهن و اینکه افراد بتوانند بهتر و دقیق‌تر فکر کنند به آن‌ها برنامه‌نویسی را پیشنهاد می‌کنند.

منظور حرف این افراد این نیست که بروید برنامه‌نویسی یاد بگیرید که صرفاً بتوانید از آن درآمدی داشته باشید بلکه توصیه آن‌ها به این سبب هست که در برنامه‌نویسی یا بهتر بگم برنامه‌سازی شما آنقدر به چالش‌های مختلفی برخورد می‌کنید که باید آن‌ها را حل و سر راه بر دارید.

به همین منوال بعد از گذشت مدت زمانی شما متوجه می‌شوید که ذهنتان تبدیل به ابزاری برای حل مسأله یا مشکل شده است و بدین صورت که سعی می‌کند برای هر چیزی انواع راه حل‌ها را ارائه دهد. و آنجا هست که می‌گویند ذهن شما باز شده است و برنامه‌نویسی کار خودش را کرده است.

از کجا بفهمیم که به برنامه‌نویسی علاقه داریم؟

توجه کنید که این مسأله شاید برای خیلی افراد سؤال و دغدغه باشد که از کجا متوجه بشیم که به شغل برنامه‌نویسی علاقه مندیم و می‌توانیم در این حوزه فعالیت کنیم.

اگر بخام به زبان خیلی ساده برای شما شرح دهم این موضوع را باید به شما بگویم که باید به درون خودتان برگردید و دنبال یکسری صفاتی باشید که می‌تواند در ایجاد علاقه به شغل برنامه‌نویسی تأثیر گذار باشد.

دوستان اگر شما هم جزو افرادی هستید که بسیار کنجکاو هستید و دنبال این هستید که از هر چیزی سر دربیارید می‌توانم این مژده را به شما بدهم که برنامه‌نویسی می‌تواند یکی از مناسب‌ترین کارها برای شما باشد.

بیایید چند تا مثال عملی از شخصیت افرادی بزنم که اگر وارد شغل برنامه‌نویسی شوند می‌توانند موفق شوند.
شاید شما هم چنین رفتارهایی را دیده باشید یا اصلاً خودتان هم از گروه افرادی باشید که تا وسیله‌ای که به فرض خراب می‌شود و یا نیاز به تعمیر دارد سریع دست به کار می‌شوید و دوست دارید خودتان آن مسأله را برطرف کنید و آن ابزار را تعمیر کنید.
چنین خصوصیت شخصیتی می‌تواند به نظرم یکی از فاکتورهای جذب و علاقه‌مند شدن به شغل برنامه‌نویسی کامپیوتر باشد.

آینده شغل برنامه‌نویسی به چه شکل هست؟

اول از همه باید خدمت شما بگم که من پیشگو نیستم که بخواهم در مورد آینده‌ی یک چیزی پیشگویی کنم ولی میتوانیم یکسری پیش‌بینی‌هایی را داشته باشیم.

همانطور که خودتان بهتر می‌دانید دنیای آینده از آن کامپیوترو تکنولوژی‌های پیشرفته هست. از بحث هوش مصنوعی و ربات‌ها گرفته تا اینترنت اشیاء و از همین موارد میشه فهمید که برنامه‌سازی کامپیوتر چقدر اهمیت دارد. چون تمامی مواردی را که بیان کردیم زیر بنای ایجاد آن‌ها دانش برنامه‌نویسی هست و یقیناً اگر کسانی در این حیطه‌ها فعالیت کنند جایگاه شغلی خوبی را کسب می‌کنند.

آیا یادگیری برنامه‌نویسی ترس دارد؟

در جواب باید بگویم که یادگیری چه چیزی هست که ترس و استرس نداشته باشد. تمامی شما این تجربه را دارید که اولین بار که می‌خواستید دوچرخه سواری را بیاموزید چقدر هیجان و اضطراب داشتید که مبادا زمین بخورید و صدمه ببینید.

بعدها که بزرگ‌تر شدید و در دوچرخه سواری مهارت کسب کردید و از آن شخصی که وقتی سوار دوچرخه می‌شد استرس می‌گرفت تبدیل به کسی شدید که حتی قادر هست با دوچرخه حرکات نمایشی انجام دهد.

حالا که دوچرخ سواری برای شما عادی شد به کسانی که تازه می‌خواهند آن را یاد بگیرند و استرس زیادی دارند شما با خنده می‌گویید که اینکه کاری ندارد برای من مثل آب خوردنه…
بله. باید هم اینطور باشد چون مهارت شما در آن زمینه تقویت شده

حالا یه سؤال اگه از شما بخوان که با ماشین رانندگی کنید آن وقت چی؟ آیا دوباره با اعتماد بنفس می‌گویید که اینکه کاری ندارد یا اینکه دچار ترس و استرس می‌شوید؟

امیدوارم که با مثال‌های بالا این قضیه کاملاً برای شما جا افتاده باشد که یادگیری هر چیزی در ابتدا شاید کمی سخت و مشکل به نظر برسد. ولی وقتی به صورت مستمر ادامه می‌دهید و دست از تلاش بر نمی‌دارید آن وقت هست که شیرینی تلاش و زحمات خود را می‌چشید.

دوست عزیز این مورد فراتر از بحث برنامه‌نویسی هست و در دنیای واقعی هم به هم شکله و کسانی که بهای موفقیت خودشان را می‌پردازند و بدون اینکه دلسرد شوند. و با توکل و ایمان واقعی به طور پیوسته تلاش و فعالیت می‌کنند یقیناً مزد زحمات خودشان را می‌گیرند.

این بحث آنقدر اهمیت دارد که حتی در آیه‌های قرآن به آن اشاره شده که خداوند صابران را دوست دارد و خداوند به آن‌ها پاداش بی‌حساب می‌دهد. پس امیدوارم شما دوست عزیز در هیچ یک از مراحل زندگی ناامید نشوید و با توکل به پروردگار بی‌همتا به آنچه که می‌خواهید برسید.

در نهایت اگر می‌خواهید در شغل برنامه‌نویسی فعالیت کنید باید خوب درباره این شغل و همچنین انتخاب حوزه کاری تحقیق کنید و بعدش با قدرت شروع کنید که بتوانید به دستاورد‌های زیادی در این زمینه برسید. دوستتون دارم و موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up